website-building
Punctul de plecare pentru un site de succes.
  • February 29, 2016
  • Neuro Software
  • no comments

Raspunsul este simplu:
Informatii.

Exact ca la un hamburger, ceea ce se afla in mijloc conteaza cel mai mult; altfel spus, utilizatorilor le pasa in mod special de continut. Prin urmare, utilitatea unui website este mai degraba o consecinta a unei bune administrari, desi designul si accesibilitatea au rolul lor in fidelizarea vizitatorilor. Cele mai multe greseli de proiectare si administrare a unui website decurg din sub-evaluarea continutului.

Atunci cand se realizeaza continutul unui site trebuie avute in vedere diferentele dintre o pagina de internet si o publicatie tiparita. Pe internet, tendinta cititorilor este de a scana continutul paginii, incercand sa gaseasca exact informatiile care ii intereseaza. Prin urmare, exista un set de reguli specifice in ceea ce priveste redactarea textului pentru un site:

1. Folosirea unui limbaj simplu si clar

Deoarece parcurgerea unui text pe monitor este obositoare pentru ochi si cu 25% mai dificila decat citirea textului printat. Trebuie folosite cuvinte cat mai scurte si evitate frazele complexe.

2. Limitarea fiecarui paragraf la o singura idee

In acest fel, vizitatorii vor putea parcurge cu usurinta acel paragraf, retinand ideea principala, chiar daca nu parcurg textul de la un capat la altul. O metoda eficienta de a scoate online casinos in evidenta ideea centrala este punerea concluziei la inceput, urmata apoi de explicatii – ce, cum, unde. Pentru a redacta un text potrivit folosirii pe o pagina de internet concluzia textului trebuie sa se regaseasca in primul paragraf.

3. Folosirea subtitlurilor sugestive

Divizarea continutului in sectiuni precedate de subtitluri clare permite vizitatorilor sa urmareasca ideile principale din text si sa le aleaga pe cele de care sunt interesati.

4. Ingrosarea cuvintelor cheie

Nu trebuie abuzat de aceasta metoda. Este suficienta ingrosarea a 2-3 cuvinte cheie care sa permita intelegerea ideii principale din paragraf de catre persoanele care scaneaza doar continutul paginii.

5. Folosirea enumerarilor

Expunerea ideilor intr-o forma cat mai concisa, prin folosirea listelor, permite totodata parcurgerea informatiilor pe verticala.

6. Alinierea la stanga a textului

Este mai usor de citit un text aliniat la stanga decat unul „justify”. Aceasta deoarece in cazul textelor aliniate la ambele capete, spatierea intre cuvinte difera, ochii trebuind sa caute inceputul noului cuvant.

Odata creat continutul site-ului, acesta trebuie actualizat in mod curent in asa fel incat informatia prezentata sa fie mereu valabila si utila vizitatorului. O solutie pentru cei care doresc sa-si modifice frecvent continutul paginii web,fara a apela la specialisti, este Content Management System, unmodul de administrare, despre care vom vorbi in numarul viitor.